" /> Broschyr på många språk om fiskeregler och allemansrätt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Så här ser den ut - Sportfiskarnas nytrycka broschyr om svenska fiskeregler. Foto: Sportfiskarna
Broschyr på många språk om fiskeregler och allemansrätt

Sverige erbjuder fantastiska möjligheter till både fiske och friluftsliv. Nu har Sportfiskarna tagit fram en broschyr om vilka regler som gäller för alla som vill fiska och njuta i vår vackra natur.

Sportfiskarna informationsmaterial heter ”Fiska i Sverige” och förklarar vad allemansrätten innebär och hur man får fiska i Sverige.

Broschyren är översatt till 20 språk och har bekostats av Naturvårdsverket.

Läs mer här.

Ladda ner broschyren på ditt eget språk här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta