Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brutal gädda från Öresjö

En riktigt stor gädda anmäls nu till 100-klubben av Joakim Karvonen från Trollhättan. Den fångades i Öresjö vid Fristad utanför Borås. Betet var en Zalt 14 och hugget kom vid ett vevstopp.
Ett nytt personlig rekord, första gäddan över tio kilo och ny medlem i 100-klubben. Så kan Joakim Karvonens fiskedag på Öresjö summeras.
– En dag jag kommer minnas för resten av mitt liv, säger han i sin anmälan.
Precis som alla nya medlemmar i 100-klubben, så får Joakim ett bete från CWC.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

gädda från öresjö

Joakim Karvonen fick en riktig drömgädda i Öresjö.

Relaterad nyhet från din region
43 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta