[/caption] " /> Brutalt fiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brutalt fiske

I senste Fiskejournalen får du följa med Jens Bursell till Florida.

Söker du en spännande fiskeutmaning? I Fiskejournalen nummer 7-8 får du följa med medarbetaren Jens Bursell till Florida och uppleva fisket som får vuxna män att gråta.
Artikelförfattaren Jens Bursell ger en bra beskrivning av vad som väntar de som korsar Atlanten och ger sig i kast med monsterfisket i Florida.
”Att kroka en jättestor goliath grouper är knäckande. Du måste hålla den stenhårt, utan att den får ta så mycket som en centimeter lina.”
Läs allt om det brutala fisket i senaste Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta