De sex första månaderna i Svenska Specimentävlingen är avverkade, och mycket talar för att 2019 blir en säsong att minnas. I toppen återfinns några riktigt tunga registreringar. " /> Brutalt stora fiskar i topp efter halvtid i Svenskan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Jimmy Nordling med en av årets största laxar på 20 900 gram.
Brutalt stora fiskar i topp efter halvtid i Svenskan

De sex första månaderna i Svenska Specimentävlingen är avverkade, och mycket talar för att 2019 blir en säsong att minnas. I toppen återfinns några riktigt tunga registreringar.

Niklas Graberg med karp i kolossformat – 30 775 gram.

Tävlingsledaren Max Lösche konstaterar att de svenska specimenfiskarna lagt i en hög växel de senaste månaderna.

– Svenskan går mot ett grymt andra halvår! Mycket glädjande så är samtliga 16 lag aktiva och det är nu hela 108 deltagare med poänggivande fiskar, konstaterar han i halvårsrapporten.

Och visst har det kommit in några brutala fångster! Eller vad sägs om dessa toppfiskar:

Karp: 30 775 gram. Lax: 20 900g gram. Ruda: 2 100 gram. Röding: 4 580 gram. Sarv: 1 610 gram.

– Det är grymt jobbat allihopa! Nu njuter vi av en icke allt för varm sommar och trevliga semestertider, säger Max som hoppas att det fortsätter registreras stora fiskar den närmaste tiden när många blir lediga.

Ni kan själva följa händelseutvecklingen på tävlingens Facebook-sida.

Läs mer om sommarens fiske:

Hoppfulla vattenflöden i norrländska fiskeälvar

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta