[/caption] " /> Burkar kan rädda liv! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Burkar kan rädda liv!

Håll utkik efter de blå tunnorna längs kusten i sommar.

Alla som någon gång anlänt en gästhamn vet att det inte är alldeles lätt att bli av med sina pantburkar. Därför startar Returpack ett samarbete med Sjöräddningssällskapet, där de frivilliga sjöräddarna underlättar pantinsamling i sin närhet.
All pant som lämnas i Sjöräddningssällkapets uppmärkta kärl skänks till verksamheten. Med andra ord kan din tomburk rädda liv. Kampanjen går under namnet Panta mera – rädda flera och håller på till 26 augusti.
Vill du även bli medlem i Sjöräddningssällskapet eller ge ett bidrag till verksamheten, klickar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
26 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta