[/caption] " /> Butik säljer utrotningshotad art | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Butik säljer utrotningshotad art

Tycker du att det okej att sälja en utrotningshotad art, bifångst eller ej? (Foto: Pego Figueirdo/Creative common 3.0)

Återigen ligger sillhaj i en frysdisk. Det är Bengts Fisk i Lysekil som erbjuder sina kunder denna utrotningshotade art för 55 kronor per kilo.
– Det är roligt att ha lite ovanliga saker i disken, säger Johan Hansson vid Bengts Fisk, till Lysekilsposten.
Enligt tidningen fångades hajen i Norge, vikten var 77 kilo.
Nu får Bengts Fisk kritik på sociala medier – där han försvarar sig med att ”ibland fås den som bifångst och då tas den till vara”.
Vill du veta vilka fiskar som du kan äta med gott samvete? Här kan du ladda ner WWF:s fiskguide. Den finns även i fickformat så att du kan ta med den på restaurangen och fiskdisken.
Morgan Fihn


 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta