gädda från skellefteälven Ludvig Fossell fick en gädda på 104 centimeter - nu anmäler han den till 100-klubben.[/caption] " /> Bytte hammare mot spö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bytte hammare mot spö
gädda från skellefteälven

Ludvig Fossell fick en gädda på 104 centimeter – nu anmäler han den till 100-klubben.

Ludvig Fossell från Skellefteå svingade hammaren vilt hemma på gården. Men byggandet av nya altanen fick plötsligt lägre prioritet.
– Jag blev så fruktansvärt fiskesugen, berättar Ludvig.

När han jerkade hem andra kastet i Skellefteälven brev det tvärstopp. En riktigt grann gädda bjöd upp till kamp och nu anmäler han fisken till 100-kluben. Fisken mätte 103 centimeter och högg på en Buster Jerk i färgen Skitmört.
Risken finns att byggtiden för altanen blir lite längre nu…
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta