Nu kan familjer med cancerdrabbade barn få koppla av med fiske på Hökensås. " /> Cancerdrabbade familjer erbjuds fiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Far och dotter, Henrik och Helene Thögersen, kom på idén att ge cancerdrabbade familjer möjlighet till fiske, något de tror kan vara både roligt och avkopplande.
Cancerdrabbade familjer erbjuds fiske

Nu kan familjer med cancerdrabbade barn få koppla av med fiske på Hökensås.
Henrik Thögersen och hans dotter Helene Thögersen kom med iden att en fiskesemester kan vara precis det en cancerdrabbad familj kan behöva för att komma bort från den ibland tunga vardagen. Tillsammans med Barncancerfonden, ABU Garcia, Hökensås och Dan-tackel Sportfiskebutiken har de nu sett till att det blivit verklighet. Fyra familjer kan få åka på en fiskesemester på Hökensås Fiskecamp utan kostnad.
Henrik Thögersen och hans familj har ordnat med både kockar och fiskeinstruktörer för de som behöver. Syftet med resan är en paus från vardagen och att finna fiskeglädje och gemenskap.
Känner du och din familj att detta är något för er, läs mer här eller hör av er till heleneth92@gmail.com.

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta