Björn "Carlo" Karlsson är just nu inne på vertikalfiske med röding som favorit.[/caption] " /> "Carlo" ny Rapala Pro Guide | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
"Carlo" ny Rapala Pro Guide
Björn "Carlo" Karlsson är just nu inne på vertikalfiske med röding som favorit.

Björn ”Carlo” Karlsson är just nu inne på vertikalfiske med röding som favorit.

Björn ”Carlo” Karlsson har rekryterats till ”Rapala Pro Guides”. Det är en prominent samling av totalt åtta expertfiskare som företräder Normark och betestillverkaren Rapala.
Carlo är en skicklig och bred fiskare som ägnat sig åt fiske i många former. Han har tunga meriter inom havsfisket, där han också vunnit EM-guld. Just nu har han mer fokus på sötvatten där det är vertikalfiske som är favoritmetoden. För stunden är röding hans favorit.
Björn ”Carlo” Karlsson bor i Skövde och förutom att fiska, vittnar hans facebooksida om att svampplockning också är ett stort intresse.
Andra Rapala Pro Guides är Stefan ”Källan” Källström, David ”Skinnet” Axelsson
Micke Puhakka, Henrik Lindgren, Jörgen Storm, Ralph Bengtsson och Ove Johansson

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta