" /> Chatta med "Buster" i kväll | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Chatta med "Buster" i kväll

Kl.20 i kväll öppnar vi linjerna för chatten med en av Sveriges hetaste gäddfiskare – Torbjörn ”Buster” Odén. Då sitter han beredd att svara på alla frågor om gäddfiske.
”Buster” har i många år varit en av frontfigurerna inom svensk gäddfiske. Han jobbar med gäddfiske, fiskar gädda och drömmer om gäddor. Som anställd inom olika sportfiskeföretag, numera BIOS, har han varit med om den rasande utvecklingen inom svenskt gäddfiske.
Sätt honom på prov: det är nog inte mycket som ”Buster” inte har svaret på.
I samband med den här chatten passar vi på att utlysa en pristävling om Busters gäddfiskepaket. Du hittar tävlingen här.
Chatten börjar kl.20 och du kommer dit via vårt sportfiskeforum.

I kväll har du chansen att ställa kniviga frågor till "Buster".

I kväll har du chansen att ställa kniviga frågor till "Buster".

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta