Den populära sportfisken gäddan har många smeknamn, exempelvis ”gris” och ”krokodil”. Men hur är det egentligen att ha en riktig krokodil på kroken? " /> Chocken för fiskaren: Plötsligt drillar han en krokodil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Missa inte videon nedan för grym dramatik!
Chocken för fiskaren: Plötsligt drillar han en krokodil

Den populära sportfisken gäddan har många smeknamn, exempelvis ”gris” och ”krokodil”. Men hur är det egentligen att ha en riktig krokodil på kroken?

Just det kanske inte så många kan beskriva, eftersom det lär vara extremt ovanligt. Därför är det onekligen anmärkningsvärt när det händer – och när det dessutom fastnar på film. Vi måste naturligtvis dela det här videoklippet, när två fiskare kommer i ruskig kontakt med flodens härskare.

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta