JOBB: Senaste nytt STORLEK: 26% ANNAT:
Christer Borg från Älvräddarna är en man som inte räds att gå i polemik med någon. Som ordförande i Älvräddarna har han gjort åtskilligt för att öppna upp vattenkraftsfrågan i Sverige och säkert fått en och annan kraftdirektör att sätta kaffet i halsen. " /> Christer Borg – mellan progg och juridik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Christer Borg – mellan progg och juridik

JOBB: Senaste nytt STORLEK: 26% ANNAT:
Christer Borg från Älvräddarna är en man som inte räds att gå i polemik med någon. Som ordförande i Älvräddarna har han gjort åtskilligt för att öppna upp vattenkraftsfrågan i Sverige och säkert fått en och annan kraftdirektör att sätta kaffet i halsen.
Den som ska med på Fiskekryssningen kommer kunna möta Christer på flera ställen. På fredagskvällen ska denna gamla proggmusiker lira lite trummor tillsammans med Johan Broman i pianobaren. För er som inte vet, så har Christer ett förflutet i 70-tals progg-punk-bandet ”Gud I Brallan”.
På lördagen blir han seriösare och håller en workshop i hur man rent juridiskt och konkret bär sig åt för att stoppa en utbyggnad av en å eller älv. Den workshopen äger rum klockan 14-16. Samling i Älvräddarnas monter i mässhallen.

Christer Borg är inte sportfiskare från början, utan kom in i vattenkraftsfrågan mer från miljöhållet. Nu gillar han dock att fiska både spinn och fluga, mest för avslappningens skull.
Älvräddarna kommer att finnas tillgängliga för frågor och tecknade av medlemskap under hela lördagens mässa.
– Vi ses på Fiskekryssningen! säger Christer Borg.
Mer om fiskekryssningen
Ladda hem schemat

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta