Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Christoffer Jansson med en av sina storfiskar, en lake på 5720 gram från Klarälven. Foto: Privat
Christoffer blev landets främste artjägare 2020

Det var ovanligt många svenskar som fiskade under pandemins år 2020 – och alla nybörjare kan nu låta sig inspireras av Christoffer Jansson. Nu står det klart att han var landet främste artjägare förra året.

Christoffer Jansson vann nämligen den individuella klassen i Svenska Specimentävlingen. Han samlade ihop 355,5 poäng, och fick sällskap på prispallen av tvåan Vicktor Hallensjö på 308,5 poäng och trean Sten-Sture Jönsson på 220,5 poäng.
I den prestigefulla lagtävlingen vann Team Mött på 952,5 poäng och andraplatsen gick till C4 Specimen på 812,5 poäng och tredjeplatsen till Umeå Specimen på 790,5 poäng.

Grattis säger vi till alla medaljörer, och ni som vill dyka längre ned i resultaten kan göra det här på tävlingens hemsida.

Där kan du även spana in en Hall of fame-lista, baserat på fångster från 2000 till 2020 med en pampig lista med stora fiskar av alla arter.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta