Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Cityfiske i Motala ström

Motala ström ger möjlighet till grov havsöring, lax och gös.

Lördag den 18 februari är det fiskepremiär i Motala ström, Norrköping. Från klockan 06.00 är det fritt fram att blöta draget i strömmen. Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyströn invigningstalar och det serveras enklare förtäring.
Cityfiske i Norrköping bjuder in till premiär i Motala ström. Fiskevattnet erbjuder ett attraktivt fiske och det fångas regelbundet lax på över 15 kilo och havsöringar runt tio. Det finn även goda chanser att få en gös på kroken.
Arrangören Cityfiske hälsar alla välkomna den 18 februari från klockan 06.00. Invigningstalare är Stefan Nyström, generalsekreterare i Sportfiskarna. Kaffe, glögg, korv och hamburgare finns till försäljning.
Här hittar du mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta