Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Cityfiske i Motala ström

Motala ström ger möjlighet till grov havsöring, lax och gös.

Lördag den 18 februari är det fiskepremiär i Motala ström, Norrköping. Från klockan 06.00 är det fritt fram att blöta draget i strömmen. Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyströn invigningstalar och det serveras enklare förtäring.
Cityfiske i Norrköping bjuder in till premiär i Motala ström. Fiskevattnet erbjuder ett attraktivt fiske och det fångas regelbundet lax på över 15 kilo och havsöringar runt tio. Det finn även goda chanser att få en gös på kroken.
Arrangören Cityfiske hälsar alla välkomna den 18 februari från klockan 06.00. Invigningstalare är Stefan Nyström, generalsekreterare i Sportfiskarna. Kaffe, glögg, korv och hamburgare finns till försäljning.
Här hittar du mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta