Fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson låter sin kreativitet manifesteras i form av fiskbeten. Men har han egentligen lyckats skapa det perfekta betet – och hur ser det i så fall ut? " /> Claes " Svartzonker" Claesson om det perfekta betet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Vad tycker Claes "Svartzonker" Claesson att det perfekta betet är?
Claes ” Svartzonker” Claesson om det perfekta betet

Fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson låter sin kreativitet manifesteras i form av fiskbeten. Men har han egentligen lyckats skapa det perfekta betet – och hur ser det i så fall ut?

Kocken och fiskeprofilen Claes Claesson, även känd som Svartzonker, började tillverka sina egna drag för att fånga fisk på. Men det stannade inte där. Snabbt väcktes en efterfrågan hos den fiskande allmänheten, och nu hinner han knapp tillverka betet innan det har hamnat i köparens händer.

Men frågan är alltså om han tycker sig ha skapat det optimala betet? Och hur ser det i så fall ut. Det är frågor som han kommer att besvara på under Sportfiskemässan i Jönköping, då han kommer att intervjuas av Fiskejournalen på Stora scenen.

Så här resonerar han själv.

– Svår fråga. Hur långt är ett snöre liksom? Men så här, det perfekta betet är egentligen det som du använder på en öde ö för att fånga föda. Det ska vara ett mångsidigt bete. Jag gillar själv hybridbeten där det går att byta ut detaljer, det ger valfrihet och lekfullhet, säger Claes Claesson.

Att kunna variera ett och samma bete, som exempelvis Svartzonkers McTail, skapar också behövligt utrymme för reflektion under fisketuren.

– Någonting som vi alla behöver ibland är en boost av självförtroende. Att kunna modifiera ett bete under en paus kan bli en form av meditation, att helt enkelt tanka energi. Om du sedan får en fisk när du kastar ut igen så blir det från ”zero till hero”. Det handlar om att ha ett ess i rockärmen.

Så – anser du dig att ha tillverkat det perfekta betet?

– Allt går att modernisera och förbättra, men jag släpper ingenting på marknaden utan att ha känslan att det är perfekt, säger Claes ”Svartzonker” Claesson som lovar att utveckla resonemanget på Sportfiskemässan.

Tiden är fredag 29 april mellan 12.00–12.20, på Stora scenen.

Läs om grymma fiskar i Fiskejournalen:

Grym bonusfisk: Gäddan var en grann öring

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta