Idag är sista dagen innan fredningstiden för västkustens havsöring inträder. I sex långa månader får alla vi som älskar det salta öringfisket vänta, binda flugor och längta.  " /> Closing time | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige nicander
Closing time

Idag är sista dagen innan fredningstiden för västkustens havsöring inträder. I sex långa månader får alla vi som älskar det salta öringfisket vänta, binda flugor och längta. 

Från kullen i söder till Idefjorden i norr är havsöringen fredad från fiske från första oktober till sista mars. Detta i akt och mening att skydda det värdefulla bestånd av vild havsöring som vi har på vår salta kust. Och att det är en klok regel kan vi konstatera när vi får uppleva att fisket längs stora delar av denna långa kuststräcka blivit bättre och bättre för att bli helt fantastiskt under de senaste åren. Allra bäst är nog fisket i södra Bohuslän där man kan se en tydlig ökning i antalet stora öringar. Årtionden av fiskevårdsarbete i öringens barnkammare i bäckar och åar tillsammans med hårda begränsningar i nätfisket har gett resultat.

Blir längtan för svår får man besöka den östra kusten eller vänta till första dagen på nya året då öringen åter är lovlig på sydkusten.

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta