Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Coolaste sportfiskarna

Sommarens hetaste sportfiskare måste varit det unga paret som brände ut till makrill-hot-spoten i Hakefjorden på varsin vattenscooter.
Många blev långa i ansiktet när de snabba vattenscootrarna körde in i klungan av småbåtar. När man sedan plockade fram varsin ”dörj”, agnade på en stagg och började fiska hördes skratt från båtarna. ”Fiskefartyget” funkade utmärkt och tjejen halade på en kort stund upp två fina makrillar. Snacka om att fiska med stil!

Undrar om tillverkarna av vattenscootrar tänkt sig att man ska kunna fiska ifrån dem? (Foto:Anders Nicander)

Undrar om tillverkarna av vattenscootrar tänkt sig att man ska kunna fiska ifrån dem? (Foto:Anders Nicander)

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta