Har du drabbats av ofrivillig husarrest, eller corona-karantän som det i folkmun kallas? Utanför fönstret har dagarna blivit längre, vinden har lugnat sig och solen är generösare än någonsin, men du får ändå inte kliva utanför dörren. Här har du 5 tips på hur du klarar isoleringen. " /> Coronaviruset: En guide för uttråkade sportfiskare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sitter du i karantän? Här är några exempel på vad du som sportfiskare kan sysselsätta dig med. Foto: gettyimages.se.
Coronaviruset: En guide för uttråkade sportfiskare

Har du drabbats av ofrivillig husarrest, eller corona-karantän som det i folkmun kallas? Utanför fönstret har dagarna blivit längre, vinden har lugnat sig och solen är generösare än någonsin, men du får ändå inte kliva utanför dörren. Här har du 5 tips på hur du klarar isoleringen.

#1. Titta på fiskefilm. Det finns hur mycket av den varan som helst, men om vi ska rekommendera en välinvesterad timme så ska du kika på Rolf Nylinders senaste film, Floating Flies. Och ja, den kostar 60 spänn vilket är en struntsumma i sammanhanget.

#2. Tillverka dina egna tafsar. Det finns lika många olika sätt att knyta en gäddtafs som det finns fiskefilmer på Youtube. Nu när du sitter i karantän så har du tid att testa några nya varianter. Den första tafsen, eller rättare sagt knuten kallas Haywire twist och används egentligen för det tyngre offshore-fisket. Men visst skulle den funka lika bra som stel vajer till gäddfisket? Och för dig som vill gör din egen gäddtafs av en mjuk monolina så har Mikko Seppänen en bra variant. Välj och vraka, snart har du slått ihjäl en dag eller två. Dessutom har du tafsar som räcker i tre år framöver. Både mjuka och stela.

#3. Planera dina fiskepass. Med hjälp av Google Maps, Eniro på Sjön, Garmins ActiveCapatain  eller Sveriges största shop för digitala fiskekort, IFiske kan du planera ditt fiske i detalj. Sträck, zooma, vrid och vänd på kartorna och anteckna noga. Så fort utegångsförbudet släpper så har du full koll på vad du ska göra. Hitta  allt från nya heta havsöringplatser – strömsatta sund, uddar, leopardbottnar och badkar till schyssta gäddplatser som du inte testat tidigare. Och för att inte glömma den där lilla svarta skogstjärnen på landet, den som de tog stor abborre i förr. Nu har du tid att rita upp hela säsongens fiske i detalj.

#4. Läs inspirerande fiskelitteratur. Isoleringstider är lästider. Nu har du chansen att både njuta och vässa till dina fiskekunskaper. Tidningar och böcker är den perfekta kombinationen för att både lära sig nya saker och låta tiden flyta iväg. Vill du drömma dig bort och bara njuta av sportfiske, god mat och snygga bilder så rekommenderas Gordon P. Henriksens nya bok starkt. Et liv i fisk heter den, boken är skriven på danska men faktiskt väldigt lättläst även för den oinvigde.

Vill du drömma dig bort och bara njuta av sportfiske, god mat och snygga bilder…

Har du gett dig in i marinelektronikens trassliga värld och behöver en hjälpande hand så lägg beslag på Bo Halls nya bok Ekolodsboken 2. Boken gör alla svårbegripliga tekniska begrepp enkla att förstå. Ja, till och med farmor kommer kunna ratta in ekolodet.
Slutligen så vore det ett tjänstefel att inte rekommendera vår egen tidning. I Fiskejournalen finns det alltid något för alla. Ja, du som hänger här vet. Har du glömt bort att prenumerera eller sugen på att testa så gör du det HÄR . Dessutom får du som prenumererar ett helt digitalt arkiv med minst en hel veckas läsning på köpet.

#5. Bli en bättre kastare. Sportfiskaren Gong Lei är spinnfiskarnas Chuck Norris. Han har vigt sitt liv åt att helt enkelt bli bäst på att kasta. Hans pricksäkerhet är svårslagen och han tränar varje dag. Känner du själv att du behöver träna upp precisionen i dina kast? Här nedan följer lite inspiration. Hur många pingisbollar i rad kan du träffa innan du missar?

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/GongLei1818/videos/1064735170395260/”]
[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/GongLei1818/videos/924897714379007/”]
[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/GongLei1818/videos/1166489553553154/”]

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta