Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
C&R på Sportfiskemässan

Hur bär man sig åt för att släppa tillbaka en gädda på bästa sätt? Och hur stora chanser har den att överleva. Svaren får du på Sportfiskemässan på lördag.
Nuförtiden släpps sportfiskade gäddor ofta tillbaka i vattnet, detta för att värna om bestånden. Men det uppstår gärna frågor kring fenomenet ”catch & release”. Hur många fiskar dör egentligen sedan de släppts åter? Och hur ska man gå tillväga för att återutsättningarna ska lyckas? Svenska gäddklubbens Tobias Fränstam har svaren, och dessa kan du ta del av under lördagen kl. 12.30.
David Dahlqvist

Tobias Fränstam från Svenska Gäddklubben berättar om hur det funkar med C&R på stora gäddor.

Tobias Fränstam från Svenska Gäddklubben berättar om hur det funkar med C&R på stora gäddor.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta