Knappt har krutröken efter Sportfiskemässan i Jönköping skingrats innan det är dags för nästa stora event. Under fredag och lördag bjuder Skellefteå in till Fiskefesten, som på förhand ser ut att bli något utöver det vanliga. " /> Dagarna då Skellefteå skakar av fiskefeber | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Nu blir det fritt fram att spara vilda öringar i Ljungan. Foto: Eva Thorstad
Dagarna då Skellefteå skakar av fiskefeber

Knappt har krutröken efter Sportfiskemässan i Jönköping skingrats innan det är dags för nästa stora event. Under fredag och lördag bjuder Skellefteå in till Fiskefesten, som på förhand ser ut att bli något utöver det vanliga.

Fiskefesten i Skellefteå har vuxit till Norrlands största fiskemässa, och den här gången flyttar hela kalaset in i Norrvallas bollhall och Eddahallen, som är stadens största badhus. Det om något borde bädda för nöjda besökare.

”Förutom det som troligtvis är Sveriges största dragbassäng på en sportfiskemässa kommer du även hitta aktiviteter och utbud för alla – gammal som ung, nybörjare som proffs! Träffa kända sportfiskeprofiler, betesbyggare, flugbindare, hantverkare, naturvårdare, föreningar, företag, tjänstepersoner från kommun, myndigheter och organisationer med mera”, står det i inbjudan.

Stora scenen kommer att gästas av flera intressanta föreläsare. Fiskejournalen vill puffa lite extra för en punkt under fredagen, då Mattias Landfors, Leif Milling och profiler från Baitbox och Dryflystories deltar i ett panelsamtal om fiskefilm och fotografering. Helt enkelt experter som vill sprida inspiration och kunskap kring att föreviga sina fiskestunder.

Hela programmet hittar ni här!

Läs om fiskefotografer:

Snacka om splash – fiskefotografens våta fullträff

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta