Är du skicklig med flugspöt – och tillhör den i gänget som brukar fånga mest fisk? Då kanske det är dags att mäta sig med andra på allvar. " /> Dags att anmäla sig till flugfiske-SM | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Go for the win! Dags att anmäla sig till SM i Fluga.
Dags att anmäla sig till flugfiske-SM

Är du skicklig med flugspöt – och tillhör den i gänget som brukar fånga mest fisk? Då kanske det är dags att mäta sig med andra på allvar.

Nu är det nämligen dags att anmäla sig till SM i fluga 2019. I år arrangeras det tre deltävlingar till landslagskvalet, där en av kvaltävlingarna även utgör SM-tävlingen. Den kommer att arrangeras av SFK Atletfiskarna, och tävlingsplatsen är Sorsele i Västerbotten, där det är ädelfisk i Juktån som ska luras upp. Klicka här för att komma till anmälan:

Så här ser hela tävlingsprogrammet för landslagskval och SM ut:

17-9 juni Malung Dalarna, Ogströmmen och Västerdalälven, Landslagskval.

16-18 augusti Sorsele Västerbotten, Juktån Lomselenäs, Landslagskval och SM.

September preliminärt Hallstahammar Västmanland Landslagskval. Mer info kommer.

Vid frågor kontakta:Rolf Mylläri, 070–2099727, rolf.myllari@telia.com eller Michael Molander, 08–41080605, michael.molander@sportfiskarna.se.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta