[/caption] " /> Dags att boka plattfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags att boka plattfiske

Triss i plattfisk, skrubba, sandskädda och rödspätta, tagna från Vandias däck en härlig oktoberdag. (Foto: Anders Nicander)

Den mest spännande tiden för fiske i havet är utan tvekan hösten. Fisken är i toppkondition och artrikedomen är störst och chansen till fånga udda arter är stor. I Öresund lockar bland mycket annat fint plattfiske lätt tillgängligt från småbåt och turbåt.
Precis när mina egna planer börjar snurra kring Öresundsfiske ser jag att Helsingborgsbåtarna med landets kanske mest framgångsrika sportfiskefartyg, Vandia, lagt ut datumen för sina meteturer i höst.
Fisket under Vandias meteturer brukar främst inriktas mot plattfisk som sandskädda, skrubba och rödspätta, men bifånsgsterna är många. Vissa perioder är fisket efter stor vitling och kolja riktigt bra och man söker även dessa arter.

Fisket är lättingängligt och man fiskar med behagligt lätt utrustning. Och även om de flesta får fisk – ibland riktigt mycket – är detta ett fiske där den som kan finliret nästan alltid får mest.
För mer info och bokning klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta