[/caption] " /> Dags att söka aktivitetsbidrag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags att söka aktivitetsbidrag

Aktivitetsbidraget skapar fritidsaktiviteter med fiske och friluftsliv. (Foto: Joel Norlin)

Sportfiskarna:
Nu är det hög tid att ansöka om medel från årets Aktivitetsbidrag. Alla Sportfiskarnas föreningar och distrikt kan ansöka om bidrag till utåtriktade aktiviteter.
För att aktiviteterna ska kunna beviljas bidrag ska de vara inriktade på ungdomsverksamhet, kvinnors fiske, integration, funktionshinder eller nyskapande verksamhet. Till Aktivitetsbidraget 2013 har Sportfiskarnas styrelse avsatt hela 300 000 kr för föreningarna att dela på.
Aktivitetsbidraget är ett årligt bidrag som inrättades 2008 och har blivit mycket uppskattat och skapat mycket verksamhet. För att möta det stora intresset höjdes bidraget 2010 till hela 300 000 kr.
– Under 2012 möjliggjorde Aktivitetsbidraget över 380 lokala aktivitetsdagar med nästan 4 000 unika deltagare. Vårt bidrag skapar positiva fritidsaktiviteter med friluftsliv och naturupplevelser för viktiga målgrupper och stärker samtidigt våra lokalföreningars ideella verksamhet, säger Sportfiskarnas medlemsansvarige Henrik Helde.

Aktivitetsbidraget syftar till att stärka förbundets 26 distrikt och 380 föreningar i sin regionala och lokala verksamhet. Bidraget har fem kategorier av verksamhet som är bidragsgrundande; ungdom, integration, kvinnors fiske, funktionshinder och nyskapande verksamhet.
Ansökan för 2013 ska vara inlämnad senast 31 mars. Det krävs ingen komplicerad ansökan utan det räcker att fylla i en enkel blankett som finns på Sportfiskarnas hemsida. Varje förening kan söka bidrag för upp till två projekt.
– Det går att söka bidrag både till mindre aktiviteter som hålls vid ett tillfälle och större aktiviteter som sportfiskeskolor eller fiskeresor, informerar Henrik Helde.
Ansökan:
Ansökningsblankett finns här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta