[/caption] " /> Dags att söka aktivitetsbidrag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags att söka aktivitetsbidrag

Aktivitetsbidraget skapar fritidsaktiviteter med fiske och friluftsliv. (Foto: Joel Norlin)

Sportfiskarna:
Nu är det hög tid att ansöka om medel från årets Aktivitetsbidrag. Alla Sportfiskarnas föreningar och distrikt kan ansöka om bidrag till utåtriktade aktiviteter.
För att aktiviteterna ska kunna beviljas bidrag ska de vara inriktade på ungdomsverksamhet, kvinnors fiske, integration, funktionshinder eller nyskapande verksamhet. Till Aktivitetsbidraget 2013 har Sportfiskarnas styrelse avsatt hela 300 000 kr för föreningarna att dela på.
Aktivitetsbidraget är ett årligt bidrag som inrättades 2008 och har blivit mycket uppskattat och skapat mycket verksamhet. För att möta det stora intresset höjdes bidraget 2010 till hela 300 000 kr.
– Under 2012 möjliggjorde Aktivitetsbidraget över 380 lokala aktivitetsdagar med nästan 4 000 unika deltagare. Vårt bidrag skapar positiva fritidsaktiviteter med friluftsliv och naturupplevelser för viktiga målgrupper och stärker samtidigt våra lokalföreningars ideella verksamhet, säger Sportfiskarnas medlemsansvarige Henrik Helde.

Aktivitetsbidraget syftar till att stärka förbundets 26 distrikt och 380 föreningar i sin regionala och lokala verksamhet. Bidraget har fem kategorier av verksamhet som är bidragsgrundande; ungdom, integration, kvinnors fiske, funktionshinder och nyskapande verksamhet.
Ansökan för 2013 ska vara inlämnad senast 31 mars. Det krävs ingen komplicerad ansökan utan det räcker att fylla i en enkel blankett som finns på Sportfiskarnas hemsida. Varje förening kan söka bidrag för upp till två projekt.
– Det går att söka bidrag både till mindre aktiviteter som hålls vid ett tillfälle och större aktiviteter som sportfiskeskolor eller fiskeresor, informerar Henrik Helde.
Ansökan:
Ansökningsblankett finns här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta