Lägret äger rum i Forshaga, Värmland. Här finns massor med bra fiskevatten för gös, abborre, gädda, regnbåge, lax mm  Foto: Forshagaakademin " /> Dags att söka till ABU-läger | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Dags att söka till ABU-läger

Lägret äger rum i Forshaga, Värmland. Här finns massor med bra fiskevatten för gös, abborre, gädda, regnbåge, lax mm  Foto: Forshagaakademin

Varje sommar arrangerar Forshagaakademin prova-på-fiske-läger för ungdomar. Olika sportfiskemetoder och olika arter står på menyn för dig som är född mellan 2000 och 2003.
Forshagaakademin är kanske den skola i Sverige som är mest inriktad på just sportfiske. Här finns bland annat en gymnasieutbildning för den som älskar sportfiske och kanske till och med vill satsa på en karriär inom fisketurism, fiskevård, fiskförvaltning eller inom utrustningsbranschen. För att verkligen testa om sportfiske är något eleven kan tänka sig att ägna sig åt på i tre år, ordnar skolan prova-på-läger i samarbete med ABU och Sportfiskarna.
I sommar äger två läger rum, ett 13-17 juni och det andra 23-27 juni. De som är intresserade bör höra av sig till skolan ganska snart, då det är max 16 platser per läger. Läs mer på forshagaakademin.se.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta