Annons
Dags att vädersäkra din båt – följ dessa tips! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 dagar sedan Sverige Anders Lundin
Varje säsong skadas båtar när oväder drar in. Foto: Svedea
Dags att vädersäkra din båt – följ dessa tips!

Den senaste veckan har det svept in kraftiga vindar över landet, och i norra delarna har det även kommit rikliga mängder snö. Om du inte redan vädersäkrat din båt så är det hög tid att göra det!

Höststormarna brukar komma som ett brev på posten, och på samma sätt som många inte hunnit byta till vinterdäck när snön kommit så är det många som inte hunnit säkra sina båtar.
– Varje år sjunker eller skadas båtar, ofta beroende på att båten inte varit förtöjd ordentligt, berättar Göran Södergren, produktchef för båtförsäkring på Svedea.

De uppmanar nu båtägare att se över sina båtar så att de inte skadas, oavsett om de ligger på land eller i vatten.
– För korta förtöjningstampar är en vanlig anledning till skada, då båten dras ner under vattenytan när vattennivån stiger. Men även på land kan båtar skadas, då ställningar blåser omkull eller presenningar blir vindfång som gör att båten välter.

Här är Svedeas tips för att undvika skador på båten:
1) Kontrollera alla förtöjningar extra noga, förtöj för storm.
2) Sätt ut alla fendrar som du har för att skydda din båt och grannens båt.
3) Finns det en mer skyddad plats, flytta båten dit.
4) Vänd båten så fören ligger ut mot vinden om den ligger i utsatt läge.
5) Lägg ut båten en bit från land och ha längre förtöjningstampar så båten rör sig bättre i vattnet.
6) Om du har möjlighet, ta upp båten.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta