Claes "Svartzonker" Claesson med en 112 centimeter lång gädda från förra årets tävling. Claes "Svartzonker" Claesson med en 112 centimeter lång gädda från förra årets tävling.[/caption] " /> Dags för Abu Garcia Pike Open | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Anders Holm
Dags för Abu Garcia Pike Open
Claes "Svartzonker" Claesson med en 112 centimeter lång gädda från förra årets tävling.

Claes ”Svartzonker” Claesson med en 112 centimeter lång gädda från förra årets tävling.

Idag inleds fisketävlingen Abu Garcia Pike Open i Västerviks skärgård. Arrangemanget, som blivit väldigt populärt och en av Sveriges största tävlingar i gäddfiske, pågår under två dagar och har i år 290 personer anmälda.
Tävlingen går ut på att sammanlagt fånga så stora gäddor som möjligt, flest antal centimeter gädda på sina fem längsta gäddor vinner. Fisk under 60 centimeter ger inga poäng och pris delas dessutom ut för den längsta fisken. Tävlingsområdet sträcker sig från Torrås norra udde, norr om Loftahammar, till södra spetsen på Västra Eknö, men innefattar även Gåsfjärden i söder. Metoderna som är tillåtna är endast spinnfiske och flugfiske. Alla gäddor som fångas släpps tillbaka efter att dom har mätts och fotograferats och 50 kr från varje anmälningsavgift går till fiskevårdande projekt i Västervik.
Schema och mer information om tävlingen finns här!
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta