Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander) Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)[/caption] " /> Dags för anmälan till Garmin fiskefestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags för anmälan till Garmin fiskefestival
Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)

Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)

Nästa helg genomförs Sveriges kanske trevligaste fisketävling i marin miljö. Med utgångshamn vid Borstahusen i Landskrona når man snabbt några av landets hetaste havsfiskeplatser.
Det från trålar befriade Öresund är en drömfiskearena på många vis. Mångfalden av arter, rikedomen på fisk och möjligheten att både få ordentligt spöböj och utmanande finlir gör att ingen plats kan vara mer lämpad för en havsfisketävling.  Garmin fiskefestival är ett mycket proffsigt arrangemang med ett imponerande prisbord. Extra trevligt känns den folkliga silltävlingen som alla oavsett erfarenhet av havsfiske har goda chanser att vinna.
Garmin fiskefestival är en arttävling där en för arten stor fisk ger höga poäng. Man tävlar i båtteam om två till tre personer. Arrangör för tävlingen är Kinnarps havsfiskeklubb.
För mer info och anmälan klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta