Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander) Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)[/caption] " /> Dags för anmälan till Garmin fiskefestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags för anmälan till Garmin fiskefestival
Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)

Full koncentration vid förra årets upplaga av Garmin Fiskefestival. (Foto: Anders Nicander)

Nästa helg genomförs Sveriges kanske trevligaste fisketävling i marin miljö. Med utgångshamn vid Borstahusen i Landskrona når man snabbt några av landets hetaste havsfiskeplatser.
Det från trålar befriade Öresund är en drömfiskearena på många vis. Mångfalden av arter, rikedomen på fisk och möjligheten att både få ordentligt spöböj och utmanande finlir gör att ingen plats kan vara mer lämpad för en havsfisketävling.  Garmin fiskefestival är ett mycket proffsigt arrangemang med ett imponerande prisbord. Extra trevligt känns den folkliga silltävlingen som alla oavsett erfarenhet av havsfiske har goda chanser att vinna.
Garmin fiskefestival är en arttävling där en för arten stor fisk ger höga poäng. Man tävlar i båtteam om två till tre personer. Arrangör för tävlingen är Kinnarps havsfiskeklubb.
För mer info och anmälan klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta