Under helgen 19-20 september träffas några av Sverige, Norge och Danmarks skickligaste havssportfiskare för fiskefestival i Sveriges bästa fiskevatten, Öresund. Utsikterna för riktigt spännande fiske är goda och det är hög tid för anmälan. " /> Dags för fiskefestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige nicander
Dags för fiskefestival

Under helgen 19-20 september träffas några av Sverige, Norge och Danmarks skickligaste havssportfiskare för fiskefestival i Sveriges bästa fiskevatten, Öresund. Utsikterna för riktigt spännande fiske är goda och det är hög tid för anmälan.
Garmin Fiskefestival räknas som Sveriges största havsfisketävling för havssportfiske från småbåt. Tävlingen utgår från Borsthusen i Landskrona strax söder om Helsingborg. Hamnen här har en bra sjösättningsramp och det finns boende att hyra. Tävlingen är en så kallad teamtävling där varje båtlag består av antingen två eller tre fiskare. Ett sinnrikt poängsystem gör att en stor fisk i en liten art kan ge mer poäng än en medelstor fisk av en stor art. Öresund är en perfekt tävlingsarena med god tillgång på fisk och mycket stor variation i arter. Så här skriver man på fiskefestivalens hemsida: Vid de senaste årens tävlingar har Öresund bjudit på ett mycket bra fiske där stora koljor, torskar och rödspättor har fångats. Men sundet har också bjudit på kanske Sveriges bästa fiske efter slätvar och piggvar, något som ytterligare höjer förväntningarna hos tävlingssugna havsfiskare.
Som en tävling i tävlingen tävlar man om största fångade makrill. Här anmälningsavgiften bara en hundring och man behöver inte delta i huvudtävlingen för att delta i makrilltävlingen. Däremot är förstapriset i makrilltävlingen mycket attraktivt. 10.000 kronor i presentkort hos fiskeresearrangören Nordic Sea Angling.

  Anders Nicander
Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta