Garmin Fiskefestival Även en liten art som näbbgäddan kan ge viktiga poäng i havsfisketävlingen Garmin Fiskefetival. (Foto: Anders Nicander)[/caption] " /> Dags för Garmin Fiskefestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige nicander
Dags för Garmin Fiskefestival
Garmin Fiskefestival

Även en liten art som näbbgäddan kan ge viktiga poäng i havsfisketävlingen Garmin Fiskefetival. (Foto: Anders Nicander)

Nu är det hög tid att anmäla sig till den gemytliga havsfisketävlingen Garmin Fiskefestival som äger rum 14-15 september. Nytt för i år är att tävlingen utgår från Borstahusen i Landskrona.
”Vid de senaste åren tävlingar har Öresund bjudit på ett mycket bra fiske där stora koljor, torskar och rödspättor har fångats. Men sundet har också bjudit på kanske Sveriges bästa fiske efter slätvar och piggvar, något som ytterligare höjer förväntningarna hos tävlingssugna havsfiskare.”
Så skriver man på festivalens hemsida och efter att själv ha bevittnat förra årets tävling kan jag bara konstatera att det sällan är långt mellan nappen och att fångsterna, med svenska mått mätt, är mycket imponerande. Öresund som är det vatten man fiskar i bjuder på landets i särklass bästa artfiske.
Garmin Fiskefetival är en arttävling för båtlag om två till tre personer.
För mer info och anmälan klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta