[/caption] " /> Dags för Garmin Fiskefestival | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Dags för Garmin Fiskefestival

Garmin Fiskefestival är Sveriges största havsfisketävling för småbåtar. (Foto: Anders Nicander)

Det hög tid att anmäla sig till årets mest spännande fisketävling i salt vatten. Garmin fiskefestival hålls i Öresund med utgångshamn i Helsingborg 15-16 september.
När landets duktigaste havsfiskare möts på landets bästa marin fiskevatten brukar det bli riktigt goda resultat. Festivalen, som arrangeras av Kinnarps havsfiskeklubb, är den största i sitt slag i Sverige.
Öresund bjuder på en enorm variation i fiske och fiskemetoder och tävlingen är utformad så att även den som inte kommer högst upp på prispallen kan vinna fina priser. Med utgångspunkt i Norra hamnen i Helsingborg har man nära till spättorna på Disken, slätvararna på Lappen och makrillarna nere vid Ven för att bara nämna några av all goda fiskeplatser.
För mer info och anmälan klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta