Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Dags för stormakrill

Sensommar och höst är rätt tid för den som vill jaga den riktigt stora makrillen. Du hittar den från finns Öresund till norska gränsen och den kräver ofta lite andra metoder än den mindre makrillen.
Det tycks som om de minsta makrillarna är mest angelägna att komma hit på våren. Redan i maj fyller de fjordarna till glädje för sportfiskare och gourmeter. De som söker den lite större makrillen väntar dock till augusti innan man gör sina satsningar. Nu finns den större fisken, som oftast går nära botten, dyka upp. I Öresund fångas varje år fiskar som med råge passerar kilosgänsen. Även längre upp längs kusten finns ställen som bjuder på storfiske efter makrill.
Om en vecka landar nya Fiskejournalen hos prenumeranterna och några dagar senare i butikerna. Här kan du läsa om hur havsfiskelegendaren Jan Olsson fiskar makrill i samma vatten som han en gång jagade tonfisk. Håll ut!
Anders Nicander

En fin makrill kommer in för håvning. Sök de större exemplaren längs botten! (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta