[/caption] " /> Dags för Vulgata | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Dags för Vulgata

Vulgatan sätter fart på både fisk och fiskare

Årets höjdpunkt för många flugfiskare är då vulgatan kläcker. Maj-juni är de hetaste månaderna för intensiv kläckning. I Fiskejournalen nummer 6 hittar du en nykläckt och matnyttig artikel om skandinaviens största dagslända.
Dagsländan bär det latinska namnet Ephemera vulgata, heter Sjösandslända på svenska men kallas kort och gott för Vulgata. Den lever i sjöar och långsamt rinnande sel. Om du lyckas pricka en rejäl kläckning av denna dagslända så har du stora chanser att få uppleva ett magiskt flugfiske.
Artikeln ”Sommarens häftigaste flugfiske” hittar du i senaste Fiskejournalen (Nummer 6). Där får du bland annat lära dig vilka arter som lockas av Vulgatan, hur du prickar in kläckningen i ditt hemmavatten och vilka flugor som imiterar den stora dagsländan.Är du inte övertygad om denna dagsländas förmåga att locka stora fiskar till ytan? Titta på Martin Falklinds bilder här. Bilderna är för övrigt producerade för Wild Wonders naturfotoprojekt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta