Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dalälven igen

Adam Orre anmälde fösta gäddan i 100-klubben 2012.

100-klubben 2012 har rivstartat och anmälningarna strömmar in från hela landet. Signifikativt nog är en gädda fångad i Dalälven den först anmälda fisken i 2012-års upplaga. Älven har levererat ett imponerade antal meter gädda under tidigare år.
Adam Orre från Vallentuna skulle prova nya båten tillsammans med kompisarna Marcus och Thomas. Man bestämde sig för Dalälven, vilket visade sig vara ett bra val. Största fisken mätte 112 centimeter och vägde drygt nio kilo.
– Vi hade sex hugg varav tre som satt där de skulle, berättar Adam.
Du hänger väl med i 100-klubben och Meterligan i år? All information du behöver hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta