[/caption] " /> Fin abborre från Hossmoån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dåliga förutsättningar – bra fångst

Roland Persson bottenmetade upp en brutal abborre från Hossmoån.

Trots hög vattenföring och kraftig vind gav sig Roland Persson från Nybro ut för att meta abborre. Efter några mindre fiskar hugger till slut fisk som snuddar vid guldnivå i Recordfisken.
Busväder och högt vatten stoppade inte Roland Persson från att ge sig ut och flötmeta i Hossmoån.
– Jag försökte fiska strandnära där det var lite lugnare men lyckades bara få några mindre abborrar, berättar han i sin anmälan.
Efter att ha bytt taktik till bottenmete fick han omedelbart kvitto på att han tänkt rätt.
– Jag fick nästan direkt ett rejält hugg mitt ute i åfåran. Kraftiga knyckar och rejäl spöböj fick mig snart att det inse att det var en Hossmoåns storabborrar som jag hade fått på kroken.
Fisken högg på en daggmask och vägde 1540 gram, endast 60 gram från gränsen till guldnivå i Recordfisken.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta