Över 90 objekt ska avlägsnas från Kågeälvens biflöden. Många av dem utgör vandringshinder. (Foto: Thomas Johansson) Över 90 objekt ska avlägsnas från Kågeälvens biflöden. Många av dem utgör vandringshinder. (Foto: Thomas Johansson)[/caption] " /> Dammar rivs i Kågeälvens biflöden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dammar rivs i Kågeälvens biflöden
Över 90 objekt ska avlägsnas från Kågeälvens biflöden. Många av dem utgör vandringshinder. (Foto: Thomas Johansson)

Över 90 objekt ska avlägsnas från Kågeälvens biflöden. Många av dem utgör vandringshinder. (Foto: Thomas Johansson)

Just nu pågår ett omfattande arbete i Kågeälvens biflöden. Rensade strömsträckor återställs och vandringshinder åtgärdas. Thomas Johansson är projektledare i ett flerårigt projekt på uppdrag av Kågeälvens övre Fiskevårdsområde.
– Projektets syfte är att skapa fria vandringsvägar och tillgängliggöra lek och uppväxtområden för bland annat öring. Omfattande inventeringar har gjorts av Kågeälvens biflöden där över 90 objekt har hittats som måste åtgärdas. Vi vill att Kågeälvens biflöden ska uppnå god ekologisk status i enlighet med de av regeringen beslutade miljömålen, säger Thomas.
Projektet finansieras med pengar från bland annat Länsstyrelsen i Västerbotten, Skellefteå kommun, Vattenmyndigheten och Naturskyddsföreningens miljöfond – Bra miljöval.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta