" /> Daniel fick megalånga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Daniel Andersen med sin drömfisk från norska Tomrefjorden. Foto: Daniel Andersen
Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Långafisket i norska Tomrefjorden har varit fenomenalt för 18-årige Daniel Andersen. Redan på årets första dag fick han en drömfisk på 31,8 kilo, och därefter har han radat upp flera mäktiga långor på över 20 kilo.

I går var det dags för hans livs fisk, då Daniels sillagnade krok fick en brysk behandling på 180 meters djup. Efter en stenhård kamp kunde han lyfta ombord en makalös monsterlånga på 175 centimeter. Måttbandet runt buken visade 80 centimeter och vågen tickade upp till hela 36,2 kilo.

”Nu är målet att få en långa på över 40 kilo”

– Nu är målet att få en långa på över 40 kilo, säger den unga storfiskaren till Hooked.

Foto: Daniel Andersen

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta