På årets Fiskekryssning kommer den skickliga flugbindaren Daniel Smith att hålla i en workshop där han binder tre effektiva havsöringflugor. " /> Daniel Smith binder havsöringflugor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Daniel Smith kommer lotsa dig genom en workshop där ni tillsammans binder tre havsöringflugor. Viss bindvana krävs.
Daniel Smith binder havsöringflugor

På årets Fiskekryssning kommer den skickliga flugbindaren Daniel Smith att hålla i en workshop där han binder tre effektiva havsöringflugor.
Det händer mycket på årets Fiskekryssning. För dig som är flugfiskeintresserad finns olika workshops, flugbindningstävling och massa spännande föredrag.
Daniel Smith är en välrenommerad flugbindare som är duktig på det mesta, men den här gången kommer han att lära ut några spännande havsöringflugor. Det blir tre enkla och effektiva mönster som Daniel alltid har med sig ut till kusten. En fisk-, en räk- och en maskimitation.
Under tiden som ni binder, berättar även Daniel hur flugorna ska fiskas samt lite andra knep och tips.
Glöm dock inte att boka din Fiskekryssningsbiljett eller på telefon 08-666 33 33.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta