Att öring är en trevlig matfisk, det vet väl alla som har smakat. Tydligen gillar också gäddorna denna feta fisk, i alla fall i Danmark. " /> Danska gäddor gillar öring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Mads Grosell med en av de gäddor han tagit på stor "gummiöring".
Danska gäddor gillar öring

Att öring är en trevlig matfisk, det vet väl alla som har smakat. Tydligen gillar också gäddorna denna feta fisk, i alla fall i Danmark.
I vatten där det finns gott om öring, finns det både gäddor och gösar som har en väl utvecklad smak för dessa prickiga fiskar. Och i synnerhet gäddorna väjer inte för att ge sig på stora öringexemeplar. Fiskar du gädda i strömvatten eller i sjöar med förbindelse till strömmande vattendrag, kolla upp öringbeståndet. Hyser vattendraget ett bra öringbestånd, ta då reda på när smoltutvandring, uppvandring av lekfisk samt när de utlekta öringarna glider med strömmen nedåt. Då är läge att fiska på de stora gäddorna med öringimitationer. Läs mer i Fiskejournalen nummer fem om hur danskarna har utvecklat detta fiske med brutala resultat. Fiskejournalen nummer fem finns i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta