Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Där skulle skåpet stå!

Emelie Lundberg är en ung dam som vet vad hon vill, så när hon och pojkvännen diskuterade fiskevatten så blev det som Emelie bestämt. Det var inte fel – beviset är den här fina 100-klubbaren.
I anmälan till 100-klubben berättar Emelie att hon lyssnat bra länge på pojkvännens berättelser om vilka fina gäddor han brukar få. Så till slut sa hon ifrån att hon ville följa med ut.
”Pojkvännen ville till Sävarån, men jag ville till Täfteån – så det blev Täfteån”, skriver Emelie.
Ganska snart fick svågern en gädda på 6,5 kilo och Emelie en på tre, men sedan dog fisket ut. Just när Emelie bestämt sig för att packa ihop så dök hennes flöte. Det blev tvärstopp i det pågående telefonsamtalet med mamma och sedan vidtog en dramatisk kamp.

”Den visade sig väga 7,44 kilo och var 103 centimeter lång. Min killes brorson Edvard döpte den till gäddan Gösta innan den fick simma vidare”, skriver Emelie.
Svenne Andersson

Emelie Lundberg med beviset på att det var helt rätt val att satsa på Täfteån.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta