Annons
Därför höjer Holmen Skog priserna i 600 fiskevatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Martin Jeppsson, viltförvaltare på Holmen Skog Region Syd, tycker att höjningen är skälig. Foto: Pressbild
Därför höjer Holmen Skog priserna i 600 fiskevatten

Holmen Skog Region Syd har beslutat att höja fiskekortspriserna i sina vatten. Det handlar om cirka 600 sjöar mellan Kalmar och Strängnäs.

Det är med andra ord ett beslut som direkt berör många sportfiskare, men även fiskevårdsföreningar och arrendatorer. Holmen Skog har i dag mellan 60–70 avtal, fördelat på olika aktörer. Rent procentuellt rör det sig om en ganska ordentlig höjning av priserna, men Martin Jeppsson, viltförvaltare på Holmen Skog Region Syd, tycker att höjningen är skälig.
– Avtalen som vi nu uppdaterar skrevs 2010, och det handlar i grunden om att vi vill ha mer marknadsmässiga priser. Ett årskort har legat omkring 100–225 kronor, och det tycker vi som vattenägare är för lågt, säger Martin Jeppsson till Fiskejournalen.

INGA PROTESTER
Höjningen kommer att ligga på 30 procent, och det har enligt honom inte orsakat några större protester.
– Vi gick ut med informationen i våras, och alla vill fortsätta att ha avtal med oss, vi har ju som sagt legat lågt i jämförelse med marknaden.

Men får sportfiskarna något tillbaka för höjningen, exempelvis när det kommer till förvaltningen av berörda vatten?
– Tanken är att pengarna ska gå tillbaka till sjön, och inte ner i vår plånbok. Vi märker själva att intresset för fisket har ökat, och vi vill ha mer ordning och reda vid våra sjöar, exempelvis frakta bort gamla båtar som ligger kors och tvärs på vissa håll. Jag vill också poängtera att det är jättebra med fiskevårdsföreningar och att vi vill fortsätta samarbetet med dem, säger Martin Jeppsson.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta