Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
David mot Goliat

Don Staniford försvarar såväl yttrandefriheten som vildlax i högsta domstolen i Vancouver.

Som vi tidigare har berättat är Don Staniford åtalad av laxodlingsföretaget Cermaq, som ägs av norska staten. Han går nu en kamp i rättssalen mot en gigantisk industri med stora ekonomiska muskler. För att bekosta Dons rättegångskostnader startades en insamling.
Hittills har insamlingen inbringat över 43 000 dollar och sju tusen återstår nu för att Don skall kunna betala sin advokat och rättegångskostnader. Via vår sida Engagera Dig kan du ge ett bidrag till Dons kamp mot den norska laxindustrin. Vi på Fiskejournalen tycker att det är en självklarhet att stötta Don. Det är en ensam man mot en miljardindustri – Davids kamp mot Goliat om man så vill.
– Jag är väldigt tacksam över att Fiskejournalens läsare och många andra i Skandinavien stöttar mig, hälsar Don.
Här hittar du tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta