[/caption] " /> Den högg i glesvassen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Den högg i glesvassen

Filip är ny medlem i 100-klubben!

Filip Sjöström spinnfiskade vid Berghamra i Stockholms län när en ilsken gädda högg på hans bete. Gäddan mätte 106 centimeter och eftersom detta är hans första godkända 100-klubbare skickar vi ett bete från Cwc.
När Filip Sjöström från Åkersberga placerade betet på rätt ställe högg det omedelbart.
– Jag lyckades med ett perfekt kast in i den glesa vassen och det resulterade i ett kraftfullt hugg, säger han i sin anmälan.
Gäddan kunde sedan mätas till 106 centimeter innan den returnerades. Då detta var Filips första 100-klubbare blir han belönad med ett bete från Cwc.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta