Det är en häftig upplevelse att komma i kontakt med en stor fisk som verkligen beslutat sig för att hugga. Fråga bara Michel Soussan – som fångade en osedvanligt beslutsam öring på hela 6,5 kilo. " /> Den hösthungriga storöringen som vägrade sluta hugga | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Öringen som bjöd på dubbel glädje för Michel Soussan. Foto: Privat
Den hösthungriga storöringen som vägrade sluta hugga

Det är en häftig upplevelse att komma i kontakt med en stor fisk som verkligen beslutat sig för att hugga. Fråga bara Michel Soussan – som fångade en osedvanligt beslutsam öring på hela 6,5 kilo.

Det var när Melleruds trollingklubb arrangerade en tävling i helgen som den hösthungriga storöringen visade sig.

Fångstmannen Michel Soussan berättar själv om dramatiken:

–  Jag var ute på Vänern då det mest otroliga hände mig. Jag fick napp en på öring, och det tog tid att drilla den. Det var besvärlig sjö och fisken var cirka 5 meter från båten då linan plötsligt gick av. Jag blev arg, men då smäller det till på ett annat spö, berättar Michel för Fiskejournalen.

Och det nya hugget innehöll en oväntad överraskning:

– Tro det eller ej, men det var samma öring som nappade. När jag håvade in den så hade den mina två wobbler i käften, en bomber och en rapala!

Längden på den huggvilliga öringen var hela 77 centimeter och vägde 6,5 kilo. Och förutom att Michel fick tillbaka sitt förlorade bete så såg öringen även till att Michel vann klubbtävlingen!

Läs om kampen för att skydda våra vatten:

Greenpeace ber fiskare att pressa svenska politiker

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta