Många fiskare drömmer om att bo precis intill sin favoritsjö. Men varför inte ta steget fullt ut och bo på själva sjön? Spana in den här fantastiska husbåten i miniformat och låt er inspireras. " /> Den lilla husbåten som är sportfiskarens flytande dröm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Spana in den lilla husbåten som borde vara varje sportfiskares dröm.
Den lilla husbåten som är sportfiskarens flytande dröm

Många fiskare drömmer om att bo precis intill sin favoritsjö. Men varför inte ta steget fullt ut och bo på själva sjön? Spana in den här fantastiska husbåten i miniformat och låt er inspireras.

Denna skapelse är bland det häftigaste vi sett i husbåt-genren, som i all sin enkelhet erbjuder det mesta som en traditionell lägenhetsmänniska kan önska sig. Toalett, pentry, veranda, och valfri utsikt beroende på var du placerar båten. Med solceller på taket så kanske du kan utvinna tillräckligt mycket el för både elmotor, mobilladdare och kylanläggning.

Visserligen tillverkas de i Kanada och kan vara bökiga att frakta ända till svenska farvatten, men för en fiskeintresserad hantverkare borde det inte vara en omöjlighet att snickra ihop något liknande själv. Ett sommarprojekt som heter duga – och ett steg mot ett obegränsat fiske dygnet runt!

Spana in hela filmen om husbåten här!

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta