Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen i riktning mot Rindö – och säger grattis till ditt nya gäddrekord Danne. Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen i riktning mot Rindö – och säger grattis till ditt nya gäddrekord Danne.[/caption] " /> "Den stod i braxenstimmet" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Den stod i braxenstimmet”
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen i riktning mot Rindö – och säger grattis till ditt nya gäddrekord Danne.

Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen i riktning mot Rindö – och säger grattis till ditt nya gäddrekord Danne.

Danne Blomberg från Rindö hade kämpat länge och väl för att fången en gädda över tolv kilo. Efter ett fiskepass i trakten av Åkersberga kan han nu andas ut – med ett kilos marginal.
– Det tog mig sju år och 896 gäddor innan min första över tolv kilo högg, berättar Danne Blomberg i sin anmälan till 100-klubben.
Gäddan vägde dessutom 13,02 kilo, så det fanns till och med marginal. Kanske var det gäddans ståndplats som gjorde den extra trind om magen.
– Den stod mitt i ett braxenstim, berättar fångstmannen.

Längden mättes till 118 centimeter och självklart anmäler Danne fångsten till 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta