Den stod vid borrhålet

Efter fotografering och vägning fick Filips gös simma tillbaks i sjön Karken.

Filip Gröndal från Sjömarken kan se fram emot att få ett unikt Recordfisk-bete från Abu, designat av Clas ”Svartzonker” Claesson. Det får alla som anmäler och får sin fångst godkänd i tävlingen Recordfisken.
Filip Gröndal anmäler en ismetad gös på 6950 gram till Recordfisken. Den fångades i sjön Karken i Västra Götaland och högg på en ismetad mört.
När Filip borrat näst sista hålet kontrollerade han djupet med ett portabelt ekolod. Då såg han ett eko på sju meter, tre meter ovanför botten.
– Jag satte mörten på 5,5 meter, gick en vända och sedan högg det, berättar han i sin anmälan.
Han tyckte inte fisken betedde sig som en gädda och misstänkte ett tag att det var en riktigt stor abborre som slukat betet. Samtidigt insåg han att agn-mörten var väl stor även för en brutal abborre. Då återstod bara ett alternativ, gös. Och vilken gös sedan. Gränsen för guldnivå i Recordfisken ligger på 6,5 kilo och Filips gös passerar med god marginal.

Unikt bete
Recordfisken är en generös tävling. Alla som anmäler sin fångst och får den godkänd får ett unikt bete från ABU, en specialdesignad ABU Pike. Designer är Claes ”Svartzonker” Claesson. Hans egendesignade beten har högt anseende bland landets sportfiskeproffs. Nu har han släppt loss kreativiteten och designat Recordfisk-betet, ABU Gädda.
Dessutom får alla godkända anmälningar ett diplom i form av ett PDF-dokument.
Betet är under tillverkning och leverans sker i mars, lagom till att spinnfiskesäsongen drar igång i delar av landet.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...