[/caption] " /> Den stod vid borrhålet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Den stod vid borrhålet

Efter fotografering och vägning fick Filips gös simma tillbaks i sjön Karken.

Filip Gröndal från Sjömarken kan se fram emot att få ett unikt Recordfisk-bete från Abu, designat av Clas ”Svartzonker” Claesson. Det får alla som anmäler och får sin fångst godkänd i tävlingen Recordfisken.
Filip Gröndal anmäler en ismetad gös på 6950 gram till Recordfisken. Den fångades i sjön Karken i Västra Götaland och högg på en ismetad mört.
När Filip borrat näst sista hålet kontrollerade han djupet med ett portabelt ekolod. Då såg han ett eko på sju meter, tre meter ovanför botten.
– Jag satte mörten på 5,5 meter, gick en vända och sedan högg det, berättar han i sin anmälan.
Han tyckte inte fisken betedde sig som en gädda och misstänkte ett tag att det var en riktigt stor abborre som slukat betet. Samtidigt insåg han att agn-mörten var väl stor även för en brutal abborre. Då återstod bara ett alternativ, gös. Och vilken gös sedan. Gränsen för guldnivå i Recordfisken ligger på 6,5 kilo och Filips gös passerar med god marginal.

Unikt bete
Recordfisken är en generös tävling. Alla som anmäler sin fångst och får den godkänd får ett unikt bete från ABU, en specialdesignad ABU Pike. Designer är Claes ”Svartzonker” Claesson. Hans egendesignade beten har högt anseende bland landets sportfiskeproffs. Nu har han släppt loss kreativiteten och designat Recordfisk-betet, ABU Gädda.
Dessutom får alla godkända anmälningar ett diplom i form av ett PDF-dokument.
Betet är under tillverkning och leverans sker i mars, lagom till att spinnfiskesäsongen drar igång i delar av landet.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta