[/caption] " /> Den stod vid borrhålet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Den stod vid borrhålet

Efter fotografering och vägning fick Filips gös simma tillbaks i sjön Karken.

Filip Gröndal från Sjömarken kan se fram emot att få ett unikt Recordfisk-bete från Abu, designat av Clas ”Svartzonker” Claesson. Det får alla som anmäler och får sin fångst godkänd i tävlingen Recordfisken.
Filip Gröndal anmäler en ismetad gös på 6950 gram till Recordfisken. Den fångades i sjön Karken i Västra Götaland och högg på en ismetad mört.
När Filip borrat näst sista hålet kontrollerade han djupet med ett portabelt ekolod. Då såg han ett eko på sju meter, tre meter ovanför botten.
– Jag satte mörten på 5,5 meter, gick en vända och sedan högg det, berättar han i sin anmälan.
Han tyckte inte fisken betedde sig som en gädda och misstänkte ett tag att det var en riktigt stor abborre som slukat betet. Samtidigt insåg han att agn-mörten var väl stor även för en brutal abborre. Då återstod bara ett alternativ, gös. Och vilken gös sedan. Gränsen för guldnivå i Recordfisken ligger på 6,5 kilo och Filips gös passerar med god marginal.

Unikt bete
Recordfisken är en generös tävling. Alla som anmäler sin fångst och får den godkänd får ett unikt bete från ABU, en specialdesignad ABU Pike. Designer är Claes ”Svartzonker” Claesson. Hans egendesignade beten har högt anseende bland landets sportfiskeproffs. Nu har han släppt loss kreativiteten och designat Recordfisk-betet, ABU Gädda.
Dessutom får alla godkända anmälningar ett diplom i form av ett PDF-dokument.
Betet är under tillverkning och leverans sker i mars, lagom till att spinnfiskesäsongen drar igång i delar av landet.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta