Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Den vägde ännu mer...

Ålen som Kim Emanuelsson metade upp i Stora Le vägde faktiskt ännu mer än vad som först uppgavs. 3640 gram gör den till den tredje största ålen som någonsin fångats på sportfiske i Sverige.
Det här med gram och kilon kan vara svårt och därför blev det lite fel ordning på siffrorna när Kim Emanuelsson skulle översätta vågens 3,64 kilo till gram. Men nu har han korrigerat vikten, både i Recordfisken och i Sportfiskarnas storfiskregistrering – dit han också anmält den.
Men hänsyn tagen till längden, 118 centimeter, och att ålen var mycket grov verkar viktuppgiften vara helt rimlig.
Den nya vikten placerar ålen på tredjeplatsen över alla tiders största, sportfiskefångade ålar. Endast Åke Madsens rekordål på 3725 gram och Lars-Åke Eriksson på 3650 gram är större.
Du kan läsa mer om fångsten här.
Svenne Andersson

Det blev lite fel när Kim Emauelsson anmälde sin jätteål till Recordfisken. Den vägde faktiskt ännu mer än vad som först uppgavs.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta