Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Den var som en stock

Tobias Rosqvist trodde att han drivit krokarna i en stock när den stora gäddan högg.

”Det kändes nästan som om jag drivit krokarna i ett träd, med skillnaden att det här trädet simmade.” Så beskriver Tobias Rosqvist hur det känns att få en av de berömda Löddegäddorna på kroken.

Gäddan var en klassisk "Löddesugga", hela 15,1 kilo på bara 115 centimeter.

Tobias, som bor i Malmö, berättar i anmälan till Recordfisken att han och kompisen Robin bestämt sig för hårdsatsning på gäddmete i Kävlingeån/Lödde å förra helgen. Så småningom anslöt även kompisen Gustav, så dom var tre som klockan sex på morgonen blötlade dom första mörtarna.
”Det dröjde inte länge förrän det kom lite enstaka indikationer om att min mört var under attack”, skriver Tobias och berättar att han ställt slirbromsen hårt och bestämt sig för att ta fisken utan pardon. Landningen blev dramatisk, eftersom Tobias glömt sin stora karphåv och den lånade håven hade sett sina bästa dagar. Efter flera försök kom dock gäddan upp och grabbarna trodde knappt sina ögon. Gäddan var oerhört tjock och kraftig, en riktig ”Löddesugga”. Mått och vikt fastställdes till 115 centimeter och 15,1 kilo.
”Skrek som en gris gjorde jag då jag insåg att fisken var av klassiska Löddemått” avslutar Tobias sin trevliga fångstberättelse.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta