[/caption] " /> Dennis fick abborre i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dennis fick abborre i Rapala Cup

Dennis Hilmerssons abborre vägde nästan ett kilo.

Dennis Hilmersson från Vadstena fick en riktigt fin abborre i sjön Boren utanför Motala. Nu anmäler han fisken till Rapala Cup.
– Pappa och jag tog en eftermiddagstur på sjön boren vid Motala, där jag fick denna fina abborre på 0,95 kilo, berättar Dennis i sin anmälan till Rapala Cup.
Fisken högg på en spinnare under halvklart väder med nordlig vind.
Vill du också delta i Rapala Cup? Här hittar du mer information.
Du som redan är med och tävlar, kolla in dina fiskekompisars fångster här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta