Ett 40-tal deltagare hade mött upp vid Forshagaforsen för att prova på Fishing Beyond Limits, som arrangörerna valt att kalla arrangemanget. Under dagen bevisades med eftertryck att även rullstolsburna kan hantera ett tvåhands flugspö. " /> "Det fungerar fint att fiska från rullstol" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Visst kan man svinga ett tvåhandsspö, även om man sitter i rullstol. Deltagarna fick prova på lite torrfiske innan det var dags att ge sig ut på älven. (Foto: Peter Belin)
"Det fungerar fint att fiska från rullstol"

Ett 40-tal deltagare hade mött upp vid Forshagaforsen för att prova på Fishing Beyond Limits, som arrangörerna valt att kalla arrangemanget. Under dagen bevisades med eftertryck att även rullstolsburna kan hantera ett tvåhands flugspö.

Bakom arrangemanget stod Anglerman, Michael Nyberg och Sportfiskarna, Vision, Forshagaforsens FVOF och SportfiskeAkademin med flera var samarbetspartners.
En av dem som provade på fisket var simmarkändisen Anders Olsson, även kallad ”Järnmannen”. Förra gången han besökte Forshaga simmade han i älven, men nu satt han i båt med ett laxflugspö i näven. Fisket var lite trögt, men en harr fångades.
– Det bästa med dagen var att så många provade på flugfisket i älven och att det fungerade så bra med fisket även för rullstolsburna deltagare. Sportfiskarna ser fram mot fler sådana här initiativ så att fler människor kan komma ut och ägna sig åt sportfiske, säger Sportfiskarnas Peter Belin. Han berättar också att under hösten kommer Sportfiskarna region Värmland att anlägga fiskebryggor som är anpassade för funktionshindrade vid några platser i Karlstad. Bland annat vid Sandbäckstjärn.

Relaterad nyhet från din region
44 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta